Scroll
НовиниDecember 1, 2022

Близо 10 000 деца преминаха обучения по пътна безопасност в кампанията “Пресичам безопасно с TEDI”

Близо 10 000 ученици от първи до трети клас преминаха обучения за основните правила за пътна безопасност с националната кампания “Пресичам безопасно с TEDI”. В инициативата до момента са се включили 53 училища от 22 населени места от цялата страна. Кампанията се организира за трета поредна година от Тимбарк България, съвместно с Министерство на образованието и Министерство на вътрешните работи – Дирекция Пътна полиция.

 

 

За първи път, тази година уроците бяха в хибриден формат: мултимедийни уроци и практически обучения с полицай. Практическите обучения бяха осъществени в училища в шестте най-големи български града – София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе. Представители на Главна дирекция “Национална полиция” заедно с мечето TEDI под игрови модел показваха на децата най-често допусканите грешки и заедно намираха правилния начин за по-добра безопасност на пътя.

Поради Covid-19 ограниченията, предишните две издания на кампанията се провеждаха изцяло онлайн с помощта на специално създаден онлайн мултимедиен урок, разработен съвместно с експерти от партньорите в инициативата.

Иновативният урок е достъпен безплатно и целогодишно за всички училища в страната на https://www.presicham-s.tedi.bg/ . В него са представени трите роли на децата като участници в движението по пътищата – ПЕШЕХОДЦИ, ПЪТНИЦИ и ВОДАЧИ. Така учениците от началните класове могат да усвоят важни правила за правилно поведение при пресичане на улици, при пътуване в автомобил и при управление на велосипеди и тротинетки. Урокът включва и онлайн тест за проверка и затвърждаване на придобитите знания.

“За трета поредна година получаваме изключително позитивна обратна връзка и от учителите, и от родителите на учениците, преминали през обученията. Много училища от цялата страна се свързаха с нас с молба догодина да гостуваме с открити уроци и при тях. Това ни кара да се чувстваме много горди и щастливи, защото показва, че кампанията “Пресичам безопасно с TEDI” работи и е полезна за обществото. За нас в “Тимбарк България” е важно освен предоставянето на висококачествени сокове, нектари, напитки и плодови мусове на децата, да помагаме и за тяхното образование”, коментира Мария Добрева, Бранд мениджър в “Тимбарк България”.

Споделете тази страница: Facebook Twitter Linkedin Email SMS